Wie zijn wij

Licht op Zuid wil de liefde van God delen met de bewoners uit Bloemhof en Hillesluis. Licht op Zuid vormt een geloofsgemeenschap waar mensen leren met elkaar Jezus te volgen.

Daarnaast biedt Licht op Zuid maatschappelijke ondersteuning die aansluit bij de behoeften van de bewoners van Bloemhof en Hillesluis. Licht op Zuid vormt een gemeenschap waar mensen met elkaar meeleven, tot bloei komen en zich inzetten voor de wijk.

Ontstaan

In 2010 is Licht op Zuid gestart als initiatief vanuit de Maranathakerk. Mensen uit de Maranathakerk willen graag de liefde van God delen met de wijkbewoners rond de kerk. Sinds 2014 zijn Martijn en Jorien Weststrate werkzaam bij Licht op Zuid. Martijn als missionair werker en Jorien als maatschappelijk werker. Dit is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van bij de IZB betrokken kerken en particulieren, fondsen, particulieren, de Maranathakerk en de Protestantse gemeente Rotterdam-Zuid.

Bij Licht op Zuid is de missionair werker met het kernteam verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Het team zet de koers uit, neemt beslissingen, stuurt vrijwilligers aan en verleent pastorale zorg.

Leiderschap

Bij Licht op Zuid is de missionair werker met het kernteam verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Het team zet de koers uit, neemt beslissingen, stuurt vrijwilligers aan en verleent pastorale zorg. Hiernaast is er een stuurgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de IZB, de Maranathakerk en het kernteam. Zij komen vier keer per jaar bij elkaar om de ontwikkelingen van Licht op Zuid te bespreken.

Martijn Weststrate

Missionair werker

Jorien Weststrate

Maatschappelijk werker